nedelja, 17. december 2017
NK Celje

Priprave Umag: 3. dan

25. 1. 2017 Člansko moštvo

Za moštvom sta še dva treninga v dobrih pogojih s temperaturo okoli sedem stopinj. V Umagu se je soigralcem na popoldanskem treningu pridružil igralec Matic Mlakar, še eden izmed mladih upov našega kluba. Iz Ljubljane je pripotoval skupaj z Amadejem Breclom, ki se je zjutraj tja odpravil na izpit na Fakulteto za šport, kjer študira. Dan je minil v dobrem vzdušju, z resnim delom na treningoma in z veliko sproščenosti v času izven igrišča.

Jutri Grofe čaka prva pripravljalna tekma. Na Rujevici se bodo pomerili z Rijeko, vodilno ekipo hrvaškega prvenstva, dvoboj se bo začel ob 14:30. Jutrišnji dan pa pomeni tudi začetek tretjega tedna priprav. Torej je čas za prvo oceno dogajanja v zadnjih štirinajstih dnevih s strani trenerja Igorja Jovićevića:

Najprej bi se rad zahvalil klubu, ki nam je omogočil te priprave. Prišli smo v čudovito mesto Umag, pogoji za delo so optimalni, vreme nam dobro služi, hotel je odličen, igralski kader je motiviran in vse se odvija po načrtih.

Prvi del priprav smo izvedli kvalitetno, vse v načrtovanih okvirjih. Morda na začetku v Celju nismo imeli najboljših pogojev zaradi mraza in snega, zato smo se posvetili bolj kondicijskim treningom, da bi pred nadaljevanjem imeli dobro osnovo. Sedaj v Umagu imamo ob dobrem vremenu in treniranju na naravni travi možnost, da se lahko posvečamo ustvarjanju igre, tehničnim in taktičnim zamislim. Vseeno ne pozabljamo na kondicijo, saj smo še vedno v prvi polovici priprav. To je zelo pomembno in igralci razumejo pomen teh obremenitev na pravi način. Za zdaj nimamo velikih težav s poškodbami, le Vidmajer je obnovil staro poškodbo gležnja, ki se mu pojavlja zadnja dva meseca in čakamo na magnetno resonanco, da bomo videli v kakšnem stanju je.

Jutri imamo prvo pripravljalno tekmo. Rijeka je kvaliteten nasprotnik, o katerem ne rabimo izgubljati besed. To bo za nas dober izpit, ki prihaja po načrtu v tem delu priprav in to bo preizkus za vse nogometaše v premešanih postavah. V ospredju ne bo samo rezultat, vendar tudi izpolnjevanje tehničnih in taktičnih ciljev, ki smo jih izpopolnjevali tukaj v Umagu in še pred tem v Celju.

Z vsakim dnem priprav bomo izboljševali vse segmente igre, tako obrambo, kot napad, še posebej pa prehod med njima. Moderni nogomet je danes najzahtevnejši v prav v teh dveh segmentih: ko osvojiš žogo, preideš v hiter protinapad in ko izgubiš žogo, ustvariš optimalni pritisk na nasprotne igralce, da jih ustaviš v njihovem napadu. To so naše naloge, ki smo si jih v strokovnem vodstvu zadali po analizi prejšnjega dela prvenstva in pred nami je veliko dela, veliko truda, da bomo v teh prvinah še uspešnejši v drugem delu sezone.

Fotogalerija tretjega dne priprav v Umagu

Like this Article? Share it!