ponedeljek, 18. december 2017
NK Celje

Grofje prekinili urok Krškega

13. 3. 2017 Člansko moštvo

S trdim bojem na igrišču so Grofje v nedeljskem popoldnevu prekinili urok Krškega. Po šestih tekmah brez doseženega zadetka je naše moštvo na sedmi tekmi doseglo tri in se veselilo zmage in pomembnih treh točk. Ob tem sta prvenca za rumeno-modre dosegla Luka Belić in Lovro Cvek, Amar Rahmanović je dosegel tretji prvenstveni zadetek v sezoni.

Lovro Cvek je na prvoligaškem prizorišču nazadnje zadel pred skoraj letom dni, takrat še kot član Zavrča. Še posebej zanimiv je podatek, da je bilo to prav na tekmi v Krškem, ki se je končala z rezultatom 1:0. Prvi zadetek za Grofe pa bo Lovru ostal v malo slabšem spominu. V 41. minuti je namreč trčil z igralcem Krškega Mensahom in za nekaj trenutkov obležal na zelenici. Po zdravniški pomoči je nadaljeval do konca polčasa, nato pa v odmoru tekme ostal v slačilnici. Rentgenski pregled v Brežicah je pokazal, da nos k sreči ni zlomljen, vseeno pa je ostala oteklina, tako da bo naš vezist kakšen dan ali dva počival.

Lovro Cvek:

To, da sem dosegel zadetek, niti ni tako pomembno. Pomembno je, da smo zmagali in v boju za četrto mesto vknjižili nove tri točke. Seveda sem vesel za gol, ki je prvi v tej sezoni in se hkrati tudi zavedam, da bi jih moralo biti več, zato upam, da se mi bo sedaj bolj odprlo, ko gre za doseganje zadetkov. Seveda pa so po tekmi mešani občutki zaradi poškodbe. Obisk bolnice nikoli ni prijeten, ampak vsaj slabih novic nisem prejel. Za tekmo z Mariborom bom znova kandidiral za mesto na igrišču.

Trener Igor Jovićević bo torej lahko računal na Cveka v naslednjem obračunu, ne bo pa mogel na Amarja Rahmanovića in kapetana Jureta Travnerja. Prvi je na tekmi s Krškim prejel sedmi rumeni karton v sezoni, drugi četrtega in oba bosta morala izpustiti štajerski dvoboj.

Jure Travner:

Vedeli smo, da nas čaka težka tekma s Krškim, ki igra zelo agresivno mož na moža. Pri vodstvu z dve proti nič smo naivno dovolili, da se je Krško vrnilo. Nato smo spet povedli s tri proti ena in spet vrnili Krčane nazaj in na koncu trpeli za zmago. Kljub vsemu mislim, da je bila zmaga zaslužena. Že pred tekmo sem vedel, da sem v nevarnosti za četrti rumeni karton in ko sem ga prejel, sem bil zelo jezen. A takšna so pravila, tekmo z Mariborom bom žal moral izpustiti.”

Like this Article? Share it!