torek, 16. januar 2018
NK Celje

Jucie Lupeta prvič zaigral za Grofe

20. 3. 2017 Člansko moštvo

Jucie Lupeta je na tekmi z Mariborom prvič uradno zaigral v rumeno-modrem. Na nogi je imel zmago, a je le malo zmanjkalo do gola, o katerem bi se veliko govorilo. Tako kot se sedaj veliko govori o zadeti prečki po močnem strelu z ogromne razdalje. Jucie pravi, da lahko pričakujemo še več, tako v njegovi igri, kot v igri našega moštva.

Jucie, prva tekma je za vami. Kako bi jo sami opisali, kaj se je dogajalo pred tekmo, med tekmo in kaj vas čaka po njej?

Poznam Maribor, saj je igral v Ligi prvakov, pozanimal pa sem se tudi pri Ricardu Alvesu (igralec Olimpije, rodil se je le dan za Lupeto, skupaj sta bila pri Portu in v mlajših selekcijah reprezentance, op. p.). Povedal mi je, da gre za dobro ekipo, proti kateri pa vseeno ne rabiš igrati s strahom, temveč tako kot proti vsem ostalim moštvom. Pred tekmo sem imel zelo dober občutek in sem tudi rekel, da lahko zmagamo. Zato sem prišel na igrišče z veliko energije, z vso močjo in z vsem kar imam. Ponudila se mi je priložnost za zadetek in ni veliko manjkalo, pa bi se veselili zmage. Mislim, da smo dobro igrali in če bomo tako nadaljevali, lahko dosežemo naš cilj.

Če se vrnemo v 78. minuto tekme, ko ste vstopili v igro, kaj vam je dejal trener? In kako ste videli tisti strel v 83. minuti?

Trener mi je rekel, naj samo uživam v igri in dam vse od sebe. Pozna moje kvalitete in drugega ni bilo za reči. Ko sem udaril po žogi, sem si v tistih nekaj stotinkah, ko je žoga letela proti golu, govoril, da je gol, da bo gol, da bo žoga v mreži. Potem pa se je je vratar na rahlo dotaknil in zletela je v prečnik. Resnično sem imel dober občutek. A nič zato, bo pa naslednja na novi tekmi v mreži (smeh).

V soboto so vas spoznali navijačice in navijači, spoznali so vas tudi nasprotniki. So sedaj spoznali skrivnostnega Jucieja Lupeto?

Mislim, da je bil načrt trenerja, da me pošlje prvič na igrišče v takšnem trenutku. Nihče v Sloveniji do sedaj ni vedel, kako igram. Sedaj vedo. Oziroma, mislijo da vedo. Še vedno imam veliko za pokazati. Morda bodo sedaj nasprotni branilci bolj pozorni na mene, a to zame ne predstavlja težav. Všeč mi je, če me tesno pokrivajo, saj se lahko tako še bolje izrazim na igrišču. Pri navijačih pa sem že na igrišču opazil, da so me sprejeli in lahko jim obljubim, da bom še naprej trdo delal na treningih in garal na tekmi. Upam, da bodo prišli tudi na naslednji tekmi, vzpodbujati mene in celotni ekipo.

Soccer/Football, Celje, First Division, (NK Celje - NK Maribor), Damir Hadzic, Milivoje Novakovic, 18-Mar-2017, (Photo by: Drago Wernig / Ekipa)

Soccer/Football, Celje, First Division, (NK Celje – NK Maribor), Damir Hadzic, Milivoje Novakovic, 18-Mar-2017, (Photo by: Drago Wernig / Ekipa)

Like this Article? Share it!