petek, 19. januar 2018
NK Celje

Ne pritisk, ampak izziv!

14. 4. 2017 Člansko moštvo

Tadej Vidmajer in Nino Pungaršek sta znova resna kandidata za začetno enajsterico proti Gorici, ki bo naše moštvo v Športnem parku Gorica gostila jutri ob 18:00.

Levi bočni branilec je na zadnjih petih tekmah izpustil le gostovanje v Velenju. Tadej je namreč moral počivati zaradi četrtega prejetega rumenega kartona v sezoni na tekmi pred tem z Mariborom. 25-letnik je igral na prvi tekmi v Novi Gorici, ko so Grofje slavili z 1:0 in zabeležili še drugo prvenstveno zmago z jutrišnjim nasprotnikom v letošnji sezoni.

Kljub položaju na lestvici pa Vidmajer ostaja miren: “Ni nobenega pritiska. Vemo, da je Gorica trenutno v zelo dobri formi, ampak smo navsezadnje tudi mi v dobri formi. V tem delu prvenstva še nismo izgubili tekme in v Novo Gorico lahko gremo samozavestno po tri točke. Obe ekipi si želita četrtega mesta in pričakujemo zelo dobro, trdo tekmo in zato se je tudi veselimo.

Pungaršek je od sedmega kroga naprej član začetne enajsterice, zaradi počitka je izpustil le nedavno tekmo z Domžalami. Proti Olimpiji je znova začel, v 73. minuti pa svoje mesto prepustil Pišku. S klopi je videl tisto 95. minuto, ko so državni prvaki izvlekli točko: “Pretekla tekma je za nami. Naučili smo se, da moramo biti zbrani vse do konca, vseeno pa nimamo ničesar za obžalovati. Čaka nas nova težka tekma, gledamo naprej, gremo naprej.

Misli 21-letnega vezista so že pri Novogoričanih, s katerimi naši fantje bijejo boj za četrto mesto in uvrstitev v kvalifikacije za Ligo Evropa. Zaostanek štirih točk? “Kvečjemu je to bolj izziv kot pritisk, ker se zavedamo, kaj nam prinaša zmaga. Vsi si je želimo in jo bomo poskusili tudi doseči. Igrali bomo svojo igro, tako kot na vseh tekmah spomladanskega dela prvenstva. Gledati moramo samo nase in ne na nasprotnika.

Like this Article? Share it!