torek, 16. januar 2018
NK Celje

Težka tekma kot vsaka druga

14. 4. 2017 Člansko moštvo

Pet dni je od tekme z Olimpijo, še en dan do tekme v Novi Gorici. Nesrečen razplet ob koncu srečanja z državnimi prvaki je pozabljen, misli so usmerjene k naslednjemu boju. Ta bo zelo pomemben za obe moštvi v boju za končno četrto mesto, ki sedaj že zanesljivo prinaša kvalifikacije za Ligo Evropa, potem ko je Krka izgubila še teoretične možnosti za naslov pokalnega prvaka z izpadom proti Domžalam v polfinalu tega tekmovanja.

Kako zelo si eni in drugi želijo končnega cilja, govori tudi niz obojnih v spomladanskem delu prvenstva. Grofje še eni izgubili, trikrat so osvojili vse tri točke, na preostalih štirih tekmah pa po točko. Boljši izkupiček imajo Goričani, kljub porazu z Mariborom. Še petkrat so zmagali in enkrat igrali neodločeno. Ob točki prednosti v zimskem premoru so jutrišnji nasprotniki varovancev Igorja Jovićevića dodali še tri.

Ostaja še osem tekem in sezona se ne zaključuje z Gorico,” miri ozračje 43-letni trener. “Če bi to bil zadnji krog in bi se borili za Evropo, bi verjetno rekel, da je to tekma sezone. Tako pa je do konca še 24 razpoložljivih točk in mi bomo naredili vse, da to razliko zmanjšamo.

Tekme z Olimpijo ni vodil s klopi, kar pa ne zmanjšuje čustev ob koncu tekme. Obžalovanje, a tudi velik ponos na svoje igralce. “Težko je sprejeti, da dobiš zadetek v zadnji sekundi. Olimpija je finalist pokala, v polfinalni tekmi v sredo so pokazali kvaliteto in zdržali pritisk Maribora. Proti takšni dobri ekipi smo naredili vse možno, da tekmo dobimo.

Kljub dobrim predstavam proti državnim prvakom so Grofje na prvih treh tekmah izgubili, na zadnji tekmi pa so Ljubljančani izvlekli točko v zadnjih sekundah. “Če bi mi zadeli v 95. minuti, verjetno ne bi bil tako zadovoljen in ponosen na ekipo. Ni nas bilo strah, bili smo pogumni in iskali smo svoje priložnosti skozi posest žoge. Škoda, da smo prejeli zadetek, redko se zgodi, ampak smo se morali sprijazniti.

Novogoričani so v preteklem krogu zmagali v Kidričevem in povečali točkovno prednost na lestvici na štiri. Kot pravi Jovićević, to pred medsebojnim dvobojem ne spreminja ničesar: “Niti slučajno to ni tekma sezone, na njo gledamo kot na vsako težko tekmo, kjer moramo pokazati vse najboljše kvalitete. Da smo borbeni, da bomo Celjani, da bodo navijači ponosni na nas in samo na ta način gremo naprej.

Like this Article? Share it!