petek, 19. januar 2018
NK Celje

Dan tekme: Gorica – Celje ob 18:00

15. 4. 2017 Člansko moštvo

Dan tekme. Popoldne Grofje gostujejo v Novi Gorici, tekmo bo sodil Bojan Mertik.

Razlika med moštvoma na lestvici znaša štiri točke, z zmago bi se Gorici na četrtem mestu ter kvalifikacijam za Ligo Evropa približali le na točko zaostanka. Vendar v našem moštvu zaradi tega ni čutiti dodatnega pritiska. “Niti slučajno to ni tekma sezone, na njo gledamo kot na vsako težko tekmo, kjer moramo pokazati vse najboljše kvalitete. Da smo borbeni, da bomo Celjani, da bodo navijači ponosni na nas in samo na ta način gremo naprej,“ pravi trener Igor Jovićević.

Mladi vezist Nino Pungaršek dodaja: “Kvečjemu je to bolj izziv kot pritisk, ker se zavedamo, kaj nam prinaša zmaga. Vsi si je želimo in jo bomo poskusili tudi doseči. Igrali bomo svojo igro, tako kot na vseh tekmah spomladanskega dela prvenstva. Gledati moramo samo nase in ne na nasprotnika.

Gorica je v spomladanskem delu le enkrat izgubila, enkrat remizirala in se na petih tekmah veselila zmage. Grofe danes čaka težek nasprotnik. “Vemo, da je Gorica trenutno v zelo dobri formi, ampak smo navsezadnje tudi mi v dobri formi. V tem delu prvenstva še nismo izgubili tekme in v Novo Gorico lahko gremo samozavestno po tri točke. Obe ekipi si želita četrtega mesta in pričakujemo zelo dobro, trdo tekmo in zato se je tudi veselimo,“ pa pred današnjo tekmo razmišlja bočni branilec Tadej Vidmajer.

LESTVICA

  1. Maribor 61
  2. Domžale 48
  3. Olimpija 48
  4. Gorica 44
  5. Celje 40
  6. Koper 37
  7. Rudar 35
  8. Krško 30
  9. Aluminij 28
  10. Radomlje 10

STATISTIKA

Novogoričani so na domačem igrišču statistično boljši nasprotnik. Grofje so v Športnem parku Gorica zmagali 9-krat, domača ekipa je slavila 21-krat. 15-krat zmagovalca ni bilo.

V letošnji sezoni pa je statistika na strani naše ekipe. Na prvih dveh tekmah je bilo 1:0 za Grofe, na tretji tekmi sta se moštvi razšli z 1:1. Dva od treh zadetkov je prispeval Dalibor Volaš.

KDO MANJKA

Zaradi četrtega prejetega rumenega kartona na tekmi z Olimpijo bo današnjo tekmo izpustil Elvedin Džinić.

Like this Article? Share it!