petek, 19. januar 2018
NK Celje

Gorica – Celje 1:1 (0:1)

15. 4. 2017 Člansko moštvo

DELITEV TOČK V NOVI GORICI

Razlika med Grofi in Goričani ostaja štiri točke. A po prikazanem na igrišču bi ta morala biti samo še eno točko. Naše moštvo je v prvem polčasu prikazalo odlično predstavo in povsem onemogočilo igro domačih. Nagrada je prišla z zadetkom Volaša.

V drugem polčasu je Gorica zaigrala podjetneje, iz prekinitve pa prišla do izenačenja. Kmalu so bile moči znova izenačene, tempo igre pa je nekoliko padel. Končnica tekme je znova pripadla naši ekipi, ki je poskušala priti do zmage, a prave priložnosti za zadetek ni bilo, kljub temu da se je igralo večinoma proti golu domačih.

VOLAŠ POTRDIL PREMOČ V PRVEM POLČASU

Uvod tekme ni ponudil konkretnih priložnosti na eni ali drugi strani. Še najbližje zadetku smo bili v 6. minuti, ko je Pungaršek z desne poslal predložek v kazenski prostor proti Volašu, eden izmed branilcev Gorice jo je poskušal izbiti, a jo preusmeril proti svojemu golu, tako da se je Sorčan moral potruditi, da jo je izbil v kot.

V 22. minuti pa je prišlo zasluženo vodstvo za rumeno-modre. Na sredini igrišča je žogo priboril Pišek, Pungaršek pa jo je popeljal proti kazenskemu prostoru domačih. Na levi sta se odkrivala Vidmajer in Cvek, slednji je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je do strela prišel Volaš in premagal Sorčana.

GROFJE ŠE NAPREJ NAPADALI

V 32. minuti se je za strel z dvajsetih metrov odločil Pungaršek, vratar Sorčan je bil na mestu. Pet minut kasneje pa še en naš nevaren protinapad. Požeg Vancaš je podal z desne v kazenski prostor, kjer se je eden izmed branilcev Gorice žoge dotaknil ravno dovolj, da je Volašu zmanjkalo nekaj centimetrov, da bi ponovno lahko ogrozil Sorčana.

V prvem delu igre velja omeniti še zbrano obrambo Grofov, ki Novogoričanom ni dovolila priti do priložnosti. V veliko primerih pa je Cvek na sredini zaustavljal poskuse in pošiljal žogo v napad.

GORICA BOLJE ODPRLA DRUGI POLČAS

V 49. minuti je Celcer podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je do strela z glavo prišel Nagode, njegov strel z desetih metrov je Kotnik ulovil.
Nato pa izenačenje v 55. minuti. Na levi strani igrišča so imeli Novogoričani prosi strel, Žigon je podal v kazenski prostor, najvišji v skoku je bil Boben, ki je streljal z glavo, Kotniku je še uspelo preusmeriti žogo v prečko, vendar se je odbila v gol.

VZPOSTAVITEV RAVNOTEŽJA

Rumeno-modri so po zadetku izenačili moči na igrišču in priložnost je prišla v 58. minuti, ko je Pungaršek z globinsko podajo zaposlil Požega Vancaša, ki je stekel proti domačemu golu, z dobrih desetih metrov sprožil, a je bil Sorčan na mestu.

V naslednjih minutah smo spremljali igro na sredini igrišča, kjer obe moštvi nista prihajali do priložnosti, prednost je bila namenjena zbranosti v obrambi.

KONČNICA GROFOM, A BREZ ZADETKA

Naša ekipa je proti koncu tekme znova postajala nevarna. V 76. minuti je po podaji Cvijanovića v kazenski prostor stekel Volaš, njegov strel je domači vratar ubranil. Pet minut kasneje prosti strel za rumeno-modre na desni strani igrišča. Galešić je podal pred gol Gorice, kjer je eden izmed branilcev žogo še pred Cvekom potisnil v kot.

Vroče je bilo znova v 83. minuti, ko je do žoge ob treh branilcih domače ekipe prišel Volaš, poskusil je sprožiti na vrata, a se je znova končalo s kotom.
Ob koncu srečanja, je poskusil s strelom še Galešić, a žoge ni dobro zadel in tekma se je končala z neodločenim izidom.

Do konca prvenstva ostaja še 21. razpoložljivih točk, lov na današnjega nasprotnika ostaja odprt.


15. 4. 2017, Nova Gorica, Športni park Gorica, 29. krog Prve lige Telekom Slovenije

Gorica – Celje 1:1 (0:1)

Sodnik: Bojan Mertik

Gorica:
Sorčan, Celcer, Gregorič, Kapić (od 69′ Humar), Burgić, Filipović (od 44′ Nagode), Kolenc, Amarachi, Žigon (od 79′ Marinič), Kavčič, Boben

Celje:
Kotnik, Vidmajer, Travner, Hadžić, Brecl, Pišek, Cvek, Cvijanović, Pungaršek (od 73′ Lupeta), Požeg Vancaš (od 77′ Galešić), Volaš

Strelca: Boben (55′); Volaš (22′)

Rumeni kartoni: Filipović (12′), Celcer (68′), Nagode (78′), Kolenc (82′); Lupeta (87′)

Like this Article? Share it!