petek, 19. januar 2018
NK Celje

Vsi se podrejamo ekipnim ciljem

18. 4. 2017 Člansko moštvo

Ekipa se je vrnila z zasluženega dvodnevnega počitka čez praznične dni. Še preden se misli popolnoma preusmerijo proti naslednjemu nasprotniku, smo za pogled na minulo tekmo povprašali Lovra Cveka.

21-letni hrvaški vezist je prispeval podajo za zadetek Grofov v 22. minuti tekme. “Znašel sem se na tistem položaju igrišča v trenutku, ko je Nino podal, sam pa sem žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil Dalibor najspretnejši in zadel. Ampak je vseeno, kdo je podajalec in kdo strelec. Vsi se podrejamo ekipnim ciljem in na koncu je važen le rezultat.”

Vodstvo in dobra predstava rumeno-modrih je obetala maksimalen izkupiček, do katerega pa na koncu ni prišlo. “Bili smo blizu treh točk. V prvem polčasu smo igrali zares dobro in se držali trenerjevih navodil do potankosti.

Drugi polčas smo začeli malce slabše, domača ekipa je izkoristila prekinitev in izenačila. Nato smo znova zaigrali podjetneje, si ustvarjali priložnosti, a nismo zadeli še drugič in nam je zato lahko žal za izgubljenima točkama,” je misli o tekmi z Gorico strnil Cvek.

Našemu moštvu se je pridružil pozimi, potem ko je jesenski del prvenstva odigral pri naslednjemu nasprotniku Grofov. “To bo zame nekoliko drugačna tekma. Z igralci Aluminija smo prijatelji, vse sem v pol leta dobro spoznal. Pozdravili in podružili se bomo pred tekmo in po njej, na tekmi pa me bodo zanimale le tri točke za Celje.

Spomladanski del je čez polovico. Na osmih tekmah nismo izgubili, do konca prvenstva jih ostaja še sedem: “Zadovoljni smo, da doslej še nismo izgubili, še bolj zadovoljni pa bi bili še s kakšno dodatno točko. Do četrtega mesta nas ločijo štiri točke, kar pa ni veliko. Še enaindvajset jih ostaja, veliko se lahko še obrne tako za Goričane, kot za nas.

Gremo tekmo po tekmo, na vsaki maksimalno v boj. Želimo osvojiti čim več točk, na koncu pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo,” je Lovro Cvek potrdil razmišljanje celotne ekipe in strokovnega vodstva.

Like this Article? Share it!