torek, 16. januar 2018
NK Celje

Ostajamo v igri

17. 5. 2017 Člansko moštvo

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog | 17. maj 2017 ob 20:15 | Ljudski vrt, 1.200 gledalcev | Strelci: Cvek (57′), Hodžić (85′ ag).

Razgiban prvi polčas v Ljudskem vrtu, priložnosti so bile porazdeljene med obe moštvi. V drugem delu so Grofje izkoristili svoji dve za zmago in za nadaljevanje boja za končni cilj.

HRABER ZAČETEK NAŠIH FANTOV

Grofje so odločno krenili v srečanje in imeli pobudo v začetku srečanja. Prva priložnost je pripadla domačim, ko je po kotu Ahmedija Tavares z glavo streljal preko gola.

V nadaljevnaju pa dve priložnosti našega moštva, Breclov strel je bil blokiran, Cvijanović pa je iz težkega položaja po podaji Cveka v kazenskem prostoru streljal preko gola.

Mariborčani so bili znova nevarni po strelu s Šulerja z glavo, a je tudi ta šel preko gola. Sledila je akcija na drugi strani, Podlogar je stekel proti golu Obradovića, a je Šuler blokiral njegov strel.

POSKUSI GROFOV Z RAZDALJE

Cvek je streljal z razdalje, a ni bil natančen po slabe pol ure igre. Nato so domači znova uspešno blokirali zaporedna poskusa Požega Vancaša z roba kazenskega prostora in Vidmajerja z razdalje.

Požeg Vancaš je nekoliko kasneje streljal na gol, ob dotiku mariborske obrambe je žoga končala v naročju domačega vratarja. Ta je nato ubranil še poskus Podlogarja z velike razdalje.

MARIBOR NEVAREN S PROTINAPADOV

Maribor je izvedel nevarno akcijo, ko je Tavares podal do Hotića, ta pa je prišel do strela deset metrov pred vrati Rozmana, a ni bil natančen in žoga je zletela v gol avt.

Volaš je pet minut pred koncem prvega polčasa prišel do strela v kazenskem prostoru domačih, a se je od Rajčevića žoga odbila v kot. Na drugi strani je po protinapadu po podaji Hotića znova z glavo poskušal Tavares, a je Rozman odbil žogo v kot.

STATISTIKA OB POLČASU
Posest: Maribor 55%, Celje 45%
Streli na gol: Maribor 4, Celje 4
Streli v okvir: Maribor 1, Celje 3
Koti: Maribor 3, Celje 1

MIREN ZAČETEK, NATO PA VODSTVO

Drugi del igre se je začel mirno. Po sedmih minutah igre prva priložnost za naše moštvo, Cvijanović je streljal močno z razdalje, a meril malo preko gola.

57. minuta je tekla, ko so Grofje izvajali kot. Cvijanović je podal iz leve, na drugi strani je Džinić podal nazaj na levo stran, kjer je Požeg Vancaš znova poslal predložek in znova je žoga prešla vse do Džinića, ki je podal do Cveka, ta pa je s petindvajsetih metrov močno streljal po sredini in premagal Obradovića.

Še vde priložnosti sta sledila po vodstvu, Požeg Vancaš je streljal z razdalje, Šuler je z glavo žogo odbil v kot, po kotu Cvijanovića pa je z glavo poskušal Volaš, a je žoga šla preko gola.

MINUTE DOMAČE EKIPE

Sledilo je dolgo obdobje pritiska Maribora. Zahovićev poskus pred vrati Rozmana ni bil nevaren, tako kot kasneje Vilerjev strel z razdalje. Bajdetov poskus se je od našega bloka odbil v kot.

Hotić je z razdalje streljal preko gola, kasneje je po udarcu Tavareša žoga po bloku naše obrambe končala pri Rozmanu. Domači kapetan je po podaji Hotića streljal še z glavo, a ni bil natančen.

DRUGI ZADETEK ZA MIRNO KONČNICO

V zaključku tekme so naši fantje vzpostavili ravnotežje in znova začeli intenzivneje iskati pod do domače mreže.

Uspelo je v 85. minuti, ko je Volaš podal do Podlogarja, ki je v kazenskem prostoru premagal Obradovića, a je žoga zletela v vratnico. V tem trenutku je do nje pritekel Hodžić in od njega se je odbila v mrežo.

STATISTIKA TEKME
Posest: Maribor 55%, Celje 45%
Streli na gol: Maribor 10, Celje 8
Streli v okvir: Maribor 2, Celje 3
Koti: Maribor 7, Celje 3

EKIPI

Maribor: Obradović, Hodžić, Šuler, Pihler (od 74′ Novaković), Tavares, Hotić, Rajčević, Viler, Ahmedi (od 62′ Bajde), Vujčić (od 61′ Ogrinec), Zahović.

Klop: Cotman, Uskoković, Defendi, Mertelj.

Kartoni: Tavares (29′), Rajčević (85′).

Celje: Rozman; Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl; Pungaršek (od 79′ Pišek), Cvek; Cvijanović (od 90+2′ Klemenčič), Podlogar, Požeg Vancaš; Volaš (od 90′ Lupeta).

Klop: Jurhar, Hadžić, Barišić, Čirjak.

Kartoni: Požeg Vancaš (26′), Džinić (49′), Volaš (51′).

Like this Article? Share it!