torek, 16. januar 2018
NK Celje

Ni pritiska, to je izziv

19. 5. 2017 Člansko moštvo

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog | 21. maj 2017 ob 16:55 | Arena Petrol | Sodnik: Matej Jug.

“Cilj, da ekipa zmaga na preostalih tekmah, ne prinaša pritiska, ampak izziv,” pravi trener Igor Jovićević in pri Rudarju kot največjo nevarnost izpostavlja vrhunski napadalni dvojec.

Po domačem porazu s Krškim je bilo jasno, da morajo Grofje do konca sezone zmagati vse tri tekme, da bi ostali v igri za končno četrto mesto. V Mariboru je uspelo, naši fantje so se domov vrnili s tremi točkami.

Naslednja bitka je na domačem terenu. Še zadnjič v sezoni bo Arena Petrol odprla svoja vrata v nedeljo in zadnji nasprotnik bo velenjski Rudar.

Trener o morebitnem pritisku še dveh želenih zmag pravi: “To je izziv. Izziv je, ali smo sposobni to narediti, ali je v situacijah velikega stresa ekipa sposobna, da to vzdrži in da pokaže svoje največje kvalitete.

V takšnih situacijah se dozoreva kolektivno in individualno. To je izjemna, lepa situacija, privilegirana, ko lahko še sam odločaš o svoji usodi in dokler smo matematično v igri, bomo dali vse od sebe na vsaki tekmi, da gremo na zmago.

V nogometu se včasih izgublja, včasih remizira, včasih zmaguje, vse to je sestavni del igre. Ni potrebno delati drame iz poraza in sedaj biti evforičen po zmagi.

Enostavno je naša naloga, obveza, da damo vse od sebe na vsaki tekmi, kot kolektiv, kot ekipa, ker ekipni duh je ta, ki prinaša točke.”

Rudar so Grofje v letošnji sezoni na vseh treh tekmah premagali. Za še četrto zmago bodo morali biti še posebej pozorni na velenjski napad.

“Ni potrebno biti veliki strokovnjak, da vemo, da je Rudar zelo dobra ekipa, ki ima odlične posameznike. Izpostavil bi dva napadalca, Glavino in Mary-ja, hočete ali ne, sta dosegla po 16 zadetkov. To je vrhunska nevarnost za vsako ekipo, tudi za nas. Pripraviti se moramo, ne da onemogočimo samo njiju, ampak vso ekipo,” pot do zmage opisuje Jovićević.

Like this Article? Share it!