četrtek, 23. november 2017
NK Celje

Olimpija – Celje 3:1 (1:0)

16. 7. 2017 Člansko moštvo

Nogometaši Celja so sezono državnega prvenstva odprli z gostovanjem pri Olimpiji, v Ljubljani. Tekma 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je v ljubljanskih Stožicah končala s 3:1 v prid gostiteljev. Celjane tudi v 2. krogu čaka gostovanje. V Domžalah, prihodnjo nedeljo, ob 18. uri.

____________________________________________________________________________________________________

Olimpija – Celje 3:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Brkić (42. min), 2:0 – Abass (49. min), 3:0 – Alves (51), 3:1 – Dangubić (77. min).

Stožice, gledalcev 1.500.

Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin). Pomočnika: Uroš Bensa in Aleš Skok. Četrti sodnik: Janez Bezjak. Peti in šesti sodnik: Andrej Žnidaršič ter Roman Glažar. Delegat: Dušan Bezjak.

OLIMPIJA: Vidmar, Štiglec, Zarifović (od84. Apau), Bajrić, Ilić, Tomić (od 75. Kapun), Alves (od 81. Miškić), Brkić, Oduwa, Savić, Issah. Trener: Igor Biščan.

CELJE: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Jazbec, Cvek, Pišek (od 82. Kesić), Požeg Vancaš, Gatarić (od 61. Šauperl), Lupeta, Dangubić. Trener: Tomaž Petrovič.

____________________________________________________________________________________________________

Tokratni obračun Olimpije in Celja je bil skupno triintrideseti. V celjskem dresu sta tokrat manjkala poškodovani Nino Pungaršek in Deni Štraus, ki bo imel pravico nastopa v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Uvodnih 16. minuti nismo videli prave priložnosti tako na eni kot na drugi strani, potem pa je nevarno zapretila Olimpija, ko je streljal Stefan Savić, ki pa ni zadel za domače vodstvo. Gostitelji so bili blizu vodstvu tudi v 25. minuti, ko je imel lepo priložnost Da Silva Alves. Z glavo je žogo udaril mimo leve vratnice. V 32. minuti je do priložnosti prišel Jucie Lupeta. Po strelu z glavo je žogo domači vratar izbil v kot. Sledil je izvrsten strel Rudija Požega Vancaša, a tudi po njem se rezultat ni spremenil. V 39. minuti je Janez Pišek močno udaril z desne strani, a premalo natančno. Domači nogometaši so v 42. minuti prišli do vodstva z 1:0. S prostega strela je zadel Goran Brkić in obenem postavil rezultat prvega polčasa. Že v uvodu drugega polčasa so Ljubljančani povišali na 2:0. Uspešen je bil Abass Issah. V 51. minuti je domača zasedba vodila že s 3:0. Z roba kazenskega prostora je udaril Da Silva Alves in zadel v spodnji levi kot gola. V 77. minuti je Jucie Lupeta potegnil po desni strani, podal pred gol, tam pa je bil na mestu Filip Dangubić, ki je zmanjšal zaostanek na 3:1. V 79. minuti je Janez Pišek iz razdalje žogo poslal čez gol. Rezultat se do konca ni več spremenil, čeprav so Celjani naredili vse, da bi zmanjšali zaostanek, a jim to ni uspelo.

Like this Article? Share it!