ponedeljek, 18. december 2017
NK Celje

Kadetska selekcija do pete prvenstvene zmage

9. 10. 2017 Akademija

Med vikendom so bile aktivne mlajše selekcije Nogometnega kluba Celje. Mladinska selekcija je v 9. krogu državnega prvenstva gostila moštvo Kopra, ki je bilo uspešnejše s 3:2. Celjani so povedli v 4. minuti, ko je bil uspešen Jan Poljanec, potem pa so gostje dosegli tri gole. Drugi domači gol je v 78. minuti dosegel Gašper Veligošek. Rumeno-modri bodo v soboto gostili Gorico.

Če mladinskemu moštvu ni uspelo presenetiti Kopra, pa je to uspelo kadetom. Ti so Koprčane pred domačimi gledalci premagali s 3:0. Gole so dosegli Luka Vasić v 14. minuti, Erik Štraus v 67., v 80. minuti pa je bil uspešen še Niko Peček. Varovanci trenerja Luke Gobca bodo v soboto odigrali še eno domačo tekmo. V Celju bodo gostili Gorico.

Starejši dečki (U15) so se v 10. krogu državnega prvenstva pomerili s Šampionom. Mestni obračun je s 3:0 pripadel zasedbi Celja, ki jo vodi trener Marko Gobec. Strelci za rumeno-modre, ki so na tretjem mestu lestvice, so bili Alen Ajradinović, Gašper Vodeb in Jan Jakob. V nedeljo v goste prihaja velenjski Rudar.

Aktivni sta bili tudi selekciji U14 in U12, ki ju vodi trener Aljoša Sivko. Zasedba U14 je v 6. krogu državnega prvenstva s 4:0 premagala Rudar iz Velenja. Vsi goli so padli že v prvem polčasu. Prvega je dosegel Luka Čovič, zatem so gostje zatresli lastno mrežo, potem pa je bil za domačo ekipo dvakrat uspešen Alex Gajanić. Celjani so na lestvici s tekmo manj na tretjem mestu. S točko zaostanka za Brežicami in Dravinjo. V petek sledi gostovanje v Krškem.

Selekcija U12 B je gostila Radeče. Zmagala je s 5:1. Dva gola je dosegel Hugo Šelih, po enkrat so bili uspešni Ermal Memaj, Luka Mladenović in Miha Dokler. Celjsko moštvo je vodilno na lestvici. Ekipa U13 A je v 7. krogu državnega prvenstva z 1:0 premagala celjski Šampion. Za ekipo trenerja Daliborja Bojoviča je v 42. minuti gol dosegel Florjan Jevšenak. Celjski nogometaši so na lestvici drugi. S tekmo manj od vodilnega Rudarja. V nedeljo bodo gostili Mozirje.

 

Zdravo!

U-14 Celje:Rudar Velenje 4:0
U-12 Celje:Radeče 5:1
Lp Aljoša

 

Like this Article? Share it!