torek, 16. januar 2018
NK Celje

Krčani tokrat uspešnejši

3. 12. 2017 Člansko moštvo

Celjski nogometaši so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Krškem. Varovanci trenerja Dušana Kosiča so doživeli šesti letošnji poraz. Gostitelji so bili uspešnejši s 3:1. V zadnjem jesenskem krogu sledi gostovanje pri Olimpiji.

______________________________________________________________________________________________________

Krško – Celje 3:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Mandić (9. min), 1:1 – Šušnjara (63. min), 2:1 – Škrbić (78. min), 3:1 – Ejup (79. min).

Stadion Matije Gubca, gledalcev 300. Glavni sodnik: Roman Glažar (Hajdina).

KRŠKO: Zalokar, Ejup, Batrović, Gorenc, Krajcer, Škrbić (od 91. Gajić), Kovačič (od 68. Jovanovič), Jurina, Mandić (od 82. Sokler), Šturm, Balić. Trener: Radovan Karanović.

CELJE: Jurhar, Džinić (od 46. Pungaršek), Žinko, Pišek, Šušnjara (od 77. Šauperl), Požeg Vancaš, Travner, Brecl, Dangubić, Lupeta, Vidmajer. Trener: Dušan Kosič.

______________________________________________________________________________________________________

Srečanja Krčanov in Celjanov so venomer zelo zanimiva. In tudi tokrat je bilo tako. Začelo pa se je po željah gostiteljev, ki so v 9. minuti povedli z 1:0. Po udarcu z glavo Nikole Mandića je žoga presenetila vratarja Celja Metoda Jurharja, saj se je od prečke nesrečno odbila čez golovo črto. Celjsko moštvo je sicer dobro začelo srečanje, kajti tako kot venomer je tudi gostovanje v Krškem začelo odločno. Po prejetem golu so nogometaši Celja poizkušali rezultat do konca prvega polčasa izenačiti, domači pa so prežali na hitre protinapade. Rezultat se do polčasa ni spremenil. Pred začetkom drugega polčasa je namesto Elvedina Džinića prvič po sanirani poškodbi trebušnega zidu vstopil Nino Pungaršek. Celjani so pritiskali in iskali priložnosti za izenačenje, ki so ga dočakali v 63. minuti. Nasprotnikovo mrežo je zatresel Luka Šušnjara. Sledil je odprt boj za zmago, ko sta si tako ena ekipa kot druga ustvarjali priložnosti za gol. Več sreče so imeli Krčani, ki so v 78. in 79. minuti dosegli dva gola. Sprva je zadel Miljan Škrbić, zatem še Leo Ejupo. Za vodstvo s 3:1. Naše moštvo se ni predalo, potem ko je še naprej upalo na pozitiven rezultat, vendarle pa je bilo tokrat Krško uspešnejše. Odličen niz je posledično prekinjen, a že v soboto bo nova priložnost. V zadnjem jesenskem krogu sledi gostovanje pri Olimpiji, v Ljubljani.

Like this Article? Share it!