torek, 16. januar 2018
NK Celje

Celjski nogometaši na ogledu podjetja Štore Steel

5. 12. 2017 Člansko moštvo

Celjski nogometaši so bili pred časom na ogledu podjetja Štore Steel. Gre za podjetje, ki je bilo ustanovljeno 16. julija 1997, pod imenom Slovenske železarne – Jeklo Štore, podjetje za proizvodnjo jekel. Prva ekipa Nogometnega kluba Celje je bila deležna odlične predstavitve podjetja, zatem tudi ogleda. Spodaj prilagamo obširno fotogalerijo.

Nova izkušnja naših nogometašev in obenem vse pohvale zaposlenim v podjetju Štore Steel, ki opravljajo herojsko delo. Več o podjetju, kateremu se iskreno zahvaljujemo za druženje, tudi na: KLIK

Foto: Mitja Knez/NK Celje

______________________________________________________________________________________________________

Jeklo Štore v državni lasti sta v letu 1999 kupila švedska Inexa in Unior, podjetje pa se je preimenovalo v Inexa Štore. 20% delež je z zamenjavo delnic Slovenskih železarn pridobila družba pooblaščenka Železar Štore, d.d. Unior d.d. je v letu 2003 odkupil delež Inexe, svoj dotedanji delež pa prodal partnerskim podjetjem Kovintrade, d.d. in Dinos Celje d.o.o.. Družba se je preimenovala v Štore Steel. Štore Steel je naslednik železarne, ki je pričela delovati kot podjetje Berg- und Hüttenwerk Store v letu 1851. Sodna poravnava med dvema lastnikoma v letu 1852, ko je moral F.B.Andrieu predati svoj delež P.Putzerju, vsebuje seznam poslopij in naprav, ki dokazujejo, da je bila celotna tovarna za industrijski način izdelave jekla postavljena v letu 1851. Obstajal je parni stroj, pudlarske naprave, valjarska ogrodja in premog za proizvodnjo energije.

______________________________________________________________________________________________________

Like this Article? Share it!