nedelja, 25. junij 2017
NK Celje

Informacije za novinarje

Kontakt za novinarje

Martin Kacbek
Odnosi z javnostmi
Telefon: +386 31 719 028
Email: martin.kacbek@nk-celje.si

Vstop v Areno Petrol in akreditacije

Novinarji vstopajo v Areno Petrol na vhodu št. 2. glavne (vzhodne) tribune stadiona. Za tekme Prve lige Telekom Slovenije in pokalne tekme NZS je za stalno akreditirane novinarje vstop mogoč s sezonsko novinarsko akreditacijo ali s splošno identifiakcijo novinarsko izkaznico (izkaznico mednarodne ali domače novinarske organizacije, press kartico medijske hiše …), na osnovi katere je na info točki Arene Petrol mogoče prejeti enkratno vstopnico za ogled tekme.
Za klubske tekme v evropskih tekmovanjih velja poseben režim in poseben postopek akreditiranja, o čemer vas obvestimo na naslove uredništev oz. po elektronski pošti, informacije o tem pa bodo objavljene tudi na tem mestu, torej v rubriki novinarsko središče na spletni strani.

Novinarska tribuna

Glavna novinarska tribuna na stadionu, namenjena predvsem poročevalcem tiskanih medijev in radijskim poročevalcem je v osrednjem delu vzhodne tribune, ob večjem številu akreditiranih novinarjev (pomembnejše domače in evropske klubske tekme, nastopi reprezentance) pa je za novinarje na voljo še poseben prostor v sektorju C2 in F2.
Televizijski reporterji in snemalci pa svoje delo opravljajo na zahodni tribuni stadiona, kjer imajo na voljo posebne reporterske kabine in prostor za televizijske kamere.

Novinarske konference in novinarsko središče

Novinarske konference po domačih klubskih in pokalnih tekmah so nekaj minut po koncu tekme v novinarski sobi v pritličnih prostorih glavne vzhodne tribune (glej oznake PRESS), kjer se nahaja tudi poseben prostor za snemanje televizijskih intervjujev in t.i. mešana cona (mixed zone) za izjave nogometašev in trenerjev. Dostop do teh prostorov je mogoč izza vhoda na stadion št. 3 (oziroma pod sektorji glavne tribune D1, E1 in F1).

Internetni dostop na stadionu

Za novinarje je na novinarski tribuni, ki je na glavni, vzhodni tribuni stadiona Arena Petrol, na voljo javno dostopno brezžično omrežje, ki je v želji po nemotenem delu vseh predstavnikov medijev zaščiteno z geslom. 

Lokacija stadiona Arena Petrol

Arena Petrol se nahaja v Športnem parku Celje, ob novi dvorani Zlatorog in Mercator Centru, v naselju Hudinja. Če se v Celje pripeljete z avtomobilom po avtocesti, je najkrajša pot do Arene Petrol, da greste po izvozu z avtoceste po Mariborski cesti naravnost do križišča s Podjavorškovo cesto (na desni strani avtomobilski salon Selmar, na levi avtomobilski salon A2S), kjer zavijete desno in se peljete naravnost do krožišča in potem še do enega krožišča, pri katerem zavijete levo v območje Športnega parka.